پسته فندقی صادراتی ایرانی در زمره ارقام مهمی است، که بالغ بر 90 درصد آن به خارج از کشور ارسال می شود و عرضه آن با نرخ رقابتی در اولویت بالایی قرار دارد.
ارقام پسته تجاری شامل چهار رقم فندقی، اکبری، احمد آقایی، کله قوچی و بادامی است، که در هرکدام مصارف و خریدران خاص خود را دارد.
پسته فندقی صادراتی ایرانی از جمله ارقامی است، که عمده سفارشات خارجی حول آن می چرخد و دلیل آنهم نرخ رقابتی آن است.
برای اینکه بتوان با نرخ جهانی پسته رقابت کرد باید پسته ای را در بازار های خراجی عرضه نمود، که بیشترین قرابت را داشته باشد و پسته فندقی صادراتی از این نمونه هاست.
در خود ایران بیشتر میزان تولید پسته مربوط به نمونه فندقی است، زیرا بیشتر از هر نوع در صادرات پسته نقش دارد.
فروش پسته فندقی صادراتی
پسته فندقی صادراتی بالاترین میزان فروش آن در خارج مربوط به کشور چین، ویتنام و منطقه هنگ کنگ است و اگر موارد بهداشتی آن رعایت شود اتحادیه اروپا از مقاصد مهم بشمار می رود.
در حال حاضر مهمترین مساله بهداشتی پسته بیماری و قارچ افلاتوکسین است، که در مواقع ارسال به اتحادیه اروپا نباید مجموع آن بالای 15 باشد.
برای حمل انواع پسته بهترین و به صرفه ترین آن روش دریایی است و همچنین امن ترین، زیرا با توجه به اینکه پلمپ کانتینر در طول مسیر به هیچ عنوان باز نمی شود.
ریسک ارسال بار با صورت دریایی مخصوصا برای اتحادیه اروپا، بسیار پایین تر از حمل به صورت زمینی می باشد.
فروش پسته فندقی صادراتی در حال حاضر در بازه های انسی 28 دانه تا 40 دانه انجام می گیرد و اگر مقصد اتحادیه اروپا هم باشد، با انجام تمامی مراحال آزمایشگاهی و همچنین داشتن تمامی گواهینامه های لازم صورت می گیرد.
با توجه به رقیب قدرتمندی همچون آمریکا در بازار پسته بهتر است، که ارقام پسته ایرانی با نرخ رقابتی عرضه گردد.