چرا پسته فندقیدهان بسته، صادرات آن در این شرایط راحتر از نوع خندان آن به اتحادیه اروپا و کشور های نظیر ایتالیا انجام می پذیرد؟
شرایط تحریم ها و همچنین آلوده بودن پسته فندقی ایران در ده ی گذشته موجب شده که ایران این بازار سنتی خود را از دست بدهد، به خصوص پسته های خندان که ضربه ی بزرگی به پیکره صادرات آن وارد شده.
در حال حاضر می توان گفت، صادرات پسته دهان بسته بهتر و راحتر می توان به کشور های اروپایی انجام داد و آنهم تحت یک شرایط خاص و معمولا نوع دهان بسته فندقی از طرف اروپایی ها بیشتر سفارش داده می شود.
شرایط صادرات پسته فندقی به اروپا
شرایط صادرات پسته فندقی به اروپا در مقوله قیمت، حمل و نقل و همچنین اخذ گواهینامه های لازم آن اتحادیه خلاصه می شود، که هر کدام به نوبت خود سهم اثر گذاری را در فرستادن پسته به آنجا ایفا می کنند.
قیمت، بحث دو طرفه است، ولی حمل و نقل و شرایط پرداخت و اخذ گواهینامه های بهداشتی ضروریاتی است، که باید طرف ایرانی نیز یک همت بلند برای رفع آن داشته باشد.
شرایط بهداشتی پسته فندقی به اروپا چگونه است؟
برای صادرات پسته به اروپا باید افلاتوکسین آن زیر 15 ppm باشد، در غیر این صورت اگر به 60 برسد، بار مرجوع و اگر بالای 60 باشد، پسته کاملا معدوم می شود، به همین ریسک پذیری بالا، بهتر است پسته دهان بسته صادر شود، که از نظر افلاتوکسی خیال تجار راحت باشد.
بهترین روش حمل و نقل برای صادرات به اتحادیه اروپا اول به صورت دریایی است و سپس هوایی تا اطمینان از بار پسته تا مقصد حاصل شود.
منبع: شرکت داریس