صادرات پسته فندقی از سمت ایران به کشور های اروپایی در چند سال اخیر روند کاهشی داشته است، اما به هر حال کشور های آلمان و ایتالیا نمونه خام و فله این رقم را به صورت محدود سفارش می دهند.
با توجه به جنگ تجاری که پسته امریکا علیه ایران به راه انداخته است، در اولین جایی که بروز پیدا کرده در کشور های آلمان و ایتالیاست و زیرا این کشور ها با توجه به حساسیتی که به نسبت مسائل بهداشتی پسته ایران به خصوص بحث افلاتوکسین و سم مانده داشته اند و همچنین مباحث سیاسی، پسته امریکا را جایگزین پسته ایران نموده اند.
با این حال کیفیت پسته ایران از نظر طعم و زیبایی بالا بوده و با اینکه این مسائل باعث کاهش صادرات پسته به اروپا شده است، اما صادرات پسته فندقی خام و فله ایران به این مناطق به طور کل قطع نشده و هنوز هم تجار ایرانی و اروپایی با وجود محدودیت های زیاد با هم در تعامل هستند.
صادرات پسته فندقی درشت دانه بیش از نمونه ای متوسط به آلمان و ایتالیا در جریان است و همچنین در کنار خود پسته، صادرات مغز پسته رسیده و کال به این دو کشور مقادیر بالایی می باشد.
صادرات پسته فندقی دهان بسته به آلمان و ایتالیا
علاوه بر صادرات پسته فندقی خام، صادرات پسته فندقی دهان بسته هم به این دو کشور صورت می گیرد و عمده این محصول هم برای بهرهمند شده از مغز آن به این کشور ها ارسال می گردد.
دلیل اینکه پسته دهان بسته در صادرات به اروپا از آن بهره می برند، این است که پسته دهانبسته کاملا بسته است و هیچ گونه بیماری بر روی مغز پسته داخل آن اثر نمی گذارد.
بهترین زمان برای خرید پسته فندقی از استان های پسته خیز کشور مانند کرمان فصل پاییز و ماه مهزر است، که بالافاصله بعد از فصل برداشت نیز می باشد.